Tolerans – det outtalade kittet i ett mångfaldigt samhälle

Läs brevet i din webbläsare
FacebookTwitterLinkedin
Logo nyhetsbrev
Sofia Appelgren, VD och grundare av Mitt Liv

Sofia's tankarTolerans – det outtalade kittet i ett mångfaldigt samhälle
Tolerans är möjligen det outtalade ”kittet” i ett mångfaldigt samhälle. Vi kommer alla att tycka olika, tänka olika och göra olika inom vissa ramar (lagar) och för det krävs tolerans. Inte bara från ett håll, utan lika mycket från ett annat. Om alla är toleranta och försöker att inte döma, så har vi förutsättningar att kunna prata om frågor utifrån olika perspektiv. Läs mer
---

Mentorer/Adepter

Michaela_Kamp

Michaela Kamp - Mentor från Accenture Sverige i Malmö

Michaela Kamp, Business Analyst på Accenture Sverige i Malmö, berättar kort i företagets blogg om sitt år som mentor i Mitt Livs Chans och vad det gett henne, om examensmiddagen och drivna adepter. Läs mer
Johan_Olers

Mentorer från Greencarrier berättar

Tre mentorer från Greencarrier, Johan Olers, Maria Limberg och Marcus Meijerbom, berättar på företagets blogg om sitt mentorskap i Mitt Livs Chans, vad det gett dem och hur de arbetat med sina adepter osv. Artikeln är på engelska. På bild Johan Olers.  Läs mer
Michaela_Kamp

Nicole Ardizzone - adept 2015/2016

Vad har Mitt Livs Chans gett dig?

— Mitt Livs Chans gav mig möjligheten att lyfta på hakan och bli stolt över vem jag är och vad jag kan bidra med. Att få bekräftelse på att de kunskaper man bär på faktiskt är intressanta för arbetsmarknaden. Mötet med adepter och deras gedigna strävan att få visa upp sig och mentorers respons på detta, inspirerade enormt.

Nicole Ardizzone har en kandidatexamen i informationsdesign
---

Samarbetspartner

Malin Wettre

Ny samarbetspartner: AB Stångåstaden

Vi har den stora glädjen att presentera ett nytt samarbete med AB Stångåstaden i Linköping och Malin Wettre, HR chef, som berättar bl.a. om värdet av att samarbeta med Mitt Liv. Läs mer

Mitt Liv har hjälpt oss att arbeta fram vår mångfaldsstrategi på ett strukturerat och metodiskt sätt. De besitter en stor kunskap och erfarenhet kring mångfald och inkludering, vilket har varit inspirerade och lärorikt att ta del av.
Magus Paulsson

Ny samarbetspartner:
SGS Studentbostäder

Vi har den stora glädjen att presentera ett nytt samarbete med SGS Studentbostäder i Göteborg och Magnus Paulsson, VD, som berättar bl.a. varför de startat ett samarbete med Mitt Liv. Läs mer

Genom inspiration från Mitt Liv är vi övertygade om att samtliga medarbetare inom SGS Studentbostäder kommer att få en ökad kunskap och insikt i mångfaldsfrågor genom workshoppar, ledarskapsutvecklingsprogram och mentorskap.
Charlotte Flyckt

Ny samarbetspartner: Linköpings kommun

Vi har den stora glädjen att presentera ett nytt samarbete med Linköpings kommun och Charlotte Flyckt, Personalstrateg, som berättar bl.a. varför de startat ett samarbete med Mitt Liv.
Läs mer

Samarbetet med Mitt Liv och deltagande i mentorsprogrammet är en viktig del i att klara kompetensförsörjnings utmaningen och underlätta för att främja utländska akademikers etablering i arbetslivet. 
SantaMaria

SANTA MARIA: MÅLTIDEN - ETT MÖTE SOM SKAPAR NYFIKENHET

Denna månad presenterar vi tillsammans med Santa Maria, kryddan spiskummin, där vår adept Erkin med flickvännen Muyesar lagar Kawa Manta, vilket kan översättas till dumplings av pumpa. Den är typisk för norra Kina.

Under temat ”Måltiden – ett möte som skapar nyfikenhet” har vi lyft ett tidigare lyckat samarbete med Santa Maria kring mat och kryddor tillsammans med våra adepter. Varje månad introduceras en krydda som en av våra adepter presenterat och lagat något kring med Santa Marias egna experter. Spiskummin är sista kryddan i serien av kryddor som presenterats. Läs och se mer
---

Mitt Liv Rekrytering

Brygga

Vi är bryggan till internationell kompetens

Har ditt företag eller organisation svårt att rekrytera medarbetare med rätt kompetens? Har ni svårt att bredda ert urval i rekryteringsprocessen? Vill ni öka er lönsamhet genom mångfald på den svenska arbetsmarknaden? 

Mitt Liv Rekrytering är ett verksamhetsområde inom Mitt Liv som fungerar som din brygga mellan internationell kompetens och den svenska arbetsmarknaden. 

I varje nyhetsbrev kommer vi ge möjligheten till våra adepter som söker ett arbete motsvarande deras utbildning och kompetens, att kort promota sig själva. I detta nummer får ni träffa Laras Pulih Piniji, kommunikatör från Indonesien.

För frågor gällande rekrytering och intresse för promotad adept skicka ett mail till mlr@mittliv.com eller kontakta Amelie Uddström, Verksamhetsansvarig på Mitt Liv Rekrytering, på 0704-20 32 66.
Laras

Laras Pulih Piniji

Hej, jag heter Laras Pulih Piniji
 
Motiverad, snabblärd, entusiastisk och en bra lagspelare. Det är med de egenskaperna som mina kollegor skulle beskriva mig.

Jag har flera års erfarenhet som journalist i både print och broadcast media, har arbetat med extern och intern kommunikation samt projektledning inom internationell organisation. Till det kan tilläggas en kandidatexamen i kommunikation. 

I Sverige har jag studerat en magisterexamen i internationell och jämförande pedagogik, avslutat min svenska som andra språk på gymnasienivå och har deltagit i adept- och mentor programmet, Mitt Livs Chans. 

Nu är jag fokuserad på att fullfölja min dröm, att arbeta inom kommunikation.  Jag tror verkligen med mina positiva egenskaper, utbildning och yrkesbakgrund att jag är en tillgång för min framtida arbetsgivare.

Jag bor i Sollentuna i Stockholm med make och två barn. Jag kom till Sverige 2012 eftersom min make fick ett jobb på ett telekommunikation företag i Kista. Jag kommer från Indonesien men bodde i Dubai i sex år innan familjen flyttade till Sverige. 
---

Axplock ur workshoppar, föreläsningar och seminarier

Siemens

Föreläsning hos Siemens

Den 24 maj var Mitt Liv kollegorna Claire och Mohamud i Finspång hos Siemens. Under Siemens chefsseminarium höll de en föreläsning för cirka 200 chefer i temat mångfald och inkluderande ledarskap.

Kommentar från en deltagare:  ”Föreläsningen idag på Siemens överträffade i alla fall mina förväntningar. Tror alla gick därifrån med nya tankar, idéer, inspiration och en känsla av upprymdhet. Vilken bra varvning av frågeställningar, information, fakta och tänka själv.”
EllosGroup

Föreläsning hos Ellos Group

När vi pratade om kultur, mentala mekanismer och normer den första juni i Borås för Ellos Group, menade en ifrågasättande och aktiv deltagare från Ellos: "Kulturen sitter inte i väggarna, den sitter i människorna".​
Sjöfartsverket

Workshop hos Sjöfartsverket

HR teamet från Sjöfartsverket fick med sig flera konkreta förslag från workshoppen den andra juni i Norrköping. Temat var "Mångfald och inkludering - från ord till handling".
tekniska verken

Workshop hos Tekniska verken

Workshop hos Tekniska verken i Linköping den tredje juni, där vi tittade på förankring av deras mångfaldsstrategi och ansvarsfördelning i organisationen.

Medarbetare från kommunikation, HR och affärsutveckling var på plats. Det var spännande att se hur avdelningarna inspirerades av varandra och hur det konkreta förankringsarbetet börjar ta form. 
---

Nätverk och events

Mångfaldsnätverk

Mångfaldsnätverk - Stockholm

Den 17 maj var det dags för en ny träff för mångfaldsnätverket i Stockholm. Den hölls hos vår samarbetspartner Vinge. Temat var "Så blir du mångfaldssmart". Med världen i Sverige är det viktigt att öka sin kulturella förståelse och kunskap. Men också öka förmågan att leda mångfald.

En reflektion från en deltagare var att vara försiktig med att generalisera och viktigt att se människan bakom nationalitet, region, kultur etc.
Mangfaldsnatverk_OG

Mångfaldsnätverk – Östergötland

"Nästa gång jag stöter på en konflikt ska jag bemöta det med ett leende och vara glad över möjligheten till utveckling" var en av aha-upplevelserna från mångfaldsnätverket i Norrköping den 19 maj.

Temat för träffen var inkluderande ledarskap. Mod, nyfikenhet och purpose var bland annat några av de nycklar som diskuterades.
exmiddagar

Mitt Livs Chans examensmiddagar

Mentorer och adepter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Östergötland har under maj och början av juni månad avrundat sin sista gemensamma träff genom Mitt Livs Chans examensmiddag.

Det har varit fantastiska kvällar med spännande talare av adepter och mentorer, härlig stämning med god mat och rolig avslutande musik med dans.

Grattis till alla adepter och mentorer som tog sin examen. Vi på Mitt Liv är otroligt glada och stolta för att ni alla gjort denna underbara resa med oss för ett mer inkluderande samhälle. Resan har bara börjat…
 
---

Nytt från Mitt Liv

Diana_Oxelgren

Ny medarbetare: Diana Oxelgren

Välkommen Diana Oxelgren, som ska arbeta som mentoransvarig för Mitt Liv i Östergötland.

Diana är utbildad byggnadsingenjör från Högskolan i Halmstad. Hon har bland annat arbetat med ledningsgruppsarbete, organisationsutvecklingsarbete och personalansvar inom NCC med mera. Läs mer
Sofia

SIGMAS TRENDSPANING NR 2 2016: Alla vinner på mångfald

Passa på att läsa intervjun med Mitt Livs grundare Sofia Appelgren i senaste numret av Sigma IT:s trendspaning Magnet. Sofias intervju kommer som nummer tre i ordningen med rubriken "Mitt Liv - en otrolig framgångssaga". Läs mer
---

Sommar


Vi på Mitt Liv vill tacka er alla - adepter, mentorer, partner, för det förtroende ni gett oss hittills och önskar er alla en riktigt skön sommar.

Mitt Liv teamet

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning och vidgade kontaktnät vill vi öppna dörrar för personer med utländsk bakgrund.
Mitt Liv arbetar också med företag och organisationer som aktivt vill arbeta med mångfaldsfrågor. Vi gör skillnad på riktigt.

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.