Det fysiska mötet bygger tillit och respekt

Läs brevet i din webbläsare
FacebookTwitterLinkedin
Logo nyhetsbrev
Sofia Appelgren, VD och grundare av Mitt Liv

Sofia's tankarDet fysiska mötet bygger tillit och respekt
I den stressade tillvaron med ständig tillgänglighet genom mobiltelefonen, globala arbetstider och konstant uppkoppling, så ska något viktigt och djupare få plats…

Det är i ett möte, där vi inte dömt på förhand, som vi själva är beredda att möta det nya, växa som individer, bli mer öppna och få mer kunskap. Det är då energi uppstår för något nytt. Det är bara i det fysiska mötet vi kan bygga tillit och respekt för varandra och ibland är det som Hjalmar Gullberg skriver i sin dikt ”att byta ett ord eller två, gjorde det lätt att gå, alla människors möte, borde vara så”. Läs mer
---

Mitt Livs Chans

MLC_gbg

Mitt Livs Chans igång i alla städer

Årets mentorprogram Mitt Livs Chans är i gång i alla städer. Tillskillnad från förra året har vi två program som går parallellt i Göteborg. Även i Stockholm går det dubbla program varav det första redan startat och det andra kör igång under våren.

I år deltar över 250 mentorer i Mitt Livs Chans i Sverige. De stödjer adepter mot deras drömjobb utifrån deras egna unika förutsättningar och mål. Som en mentor sa "Jag vill inte vara den som tittade på och klagade, jag vill kunna säga att jag var med och bidrog".
Michaela_Kamp

ALEXANDER PIATIDIS — MENTOR FRÅN NORDEA

Alexander Piatidis, Senior Business Analyst på Nordea, berättar kort om sin tid som mentor i Mitt Livs Chans och vad det gett honom. Läs mer 
Bernarda:Rupcic

BERNARDA RUPCIC — ADEPT 2015/2016

Bernarda Rupcic, tidigare adept i mentorprogrammet Mitt Livs Chans i Göteborg, berättar vad programmet betytt för henne.
Läs mer
annons

Stockholm - Din kompetens behövs!

Saknar du ett jobb som motsvarar din kompetens? Behöver du vidga dina kontaktnätverk?

Mitt Livs Chans Stockholm startar upp nytt program i februari 2017.
Sök senast 1 november 2016 genom http://buff.ly/2csZQ4u
---

Samarbetspartner

Malin Wettre

Ny samarbetspartner: HSB Göteborg

Vi har den stora glädjen att presentera ett nytt samarbete med HSB Göteborg och Emma Hård, HR chef, som berättar bl.a. om värdet av att samarbeta med Mitt Liv. Läs mer

— Vi på HSB Göteborg ser ett stort värde i att samarbeta med Mitt Liv eftersom vi aktivt vill bidra till ett inkluderande samhälle. Mitt Liv är en självklar samarbetspartner för oss i det arbetet.
---

Mitt Liv Rekrytering

MLR

Vi kopplar samman kompetenser, företag och organisationer

Visste du att verksamheter med mångfald har 30% högre sannolikhet att ha en ekonomisk avkastning över branschsnittet? De har också enklare att attrahera högkvalificerad arbetskraft, vilket många företag ser som sin största framtida utmaning.

Annonsera i Mitt Livs nätverk nästa gång ni ska rekrytera för att bredda urvalet i rekryteringsprocessen.

Genom att synas hos Mitt Liv ökar ni inte bara era möjligheter att attrahera den bästa arbetskraften, ni stärker dessutom ert ”Employer brand” och visar att ni är en arbetsgivare som värdesätter mångfald och tar ett samhällsansvar.
 
För mer information kontakta Amelie Uddström, amelie.uddstrom@mittliv.com, Verksamhetsansvarig på Mitt Liv Rekrytering.
Waddal_Alhaddi

Månadens kandidat: Waddah Alhaddi 

Jag heter Waddah Alhaddi och kom till Sverige för lite mer än ett år sedan.

Innan jag kom till Sverige arbetade jag i fem år som processingenjör på ett internationellt bolag inom olje- och gasindustrin för produktionsavdelningen i Jemen. Jag har en högskoleexamen inom kemiteknik.

Som person skulle jag vilja beskriva mig som optimistisk. Efter att jag kom till Sverige beslöt jag mig för att integrera mig i samhället och lära mig det svenska språket. Detta gjorde jag genom flera språkcaféer där jag fann att samhället ville hjälpa nyanlända med språket och arbetsmarknaden. Det har varit en riktigt trevlig upplevelse, och man får aldrig ge upp. Nu arbetar jag som volontär hos Ingenjörer utan gränser och RådRum och försöker att hjälpa andra i samma situation. Mitt drömjobb är att få arbeta som processingenjör inom olja-, gas- eller kemiindustrin.

För frågor gällande rekrytering och intresse för promotad kandidat skicka ett mail till mlr@mittliv.com eller kontakta Amelie Uddström,  amelie.uddstrom@mittliv.com, Verksamhetsansvarig på Mitt Liv Rekrytering.
---

Mitt Liv Konsulting

MLK

Vi utvecklar nutidens och framtidens organisation

Mitt Liv Konsulting hjäper företag och organisationer att förbli konkurrenskraftiga och nå sina verksamhetsmål. Det handlar framför allt om strategisk utveckling av verksamheter och ledarskap kopplat till mångfald, men även om utbildningar och skräddarsydda workshops. Har du frågor kontakta gärna Verksamhetsansvarig Karin Bristedt, karin.bristedt@mittliv.com. Läs gärna mer på www.mittliv.com.
Matrix

Mångfaldsnätverket - ett nätverk för mångfaldsansvariga och personalchefer

Mitt Livs mångfaldsnätverk riktar sig till dig som i någon form ansvarar för mångfaldsfrågan inom din organisation. Mitt Liv erbjuder möjligheten att fördjupa sig inom området. Dela erfarenheter och kunskaper med andra mångfaldsansvariga inom olika företag och branscher. 

Mångfaldsnätverket arrangeras vid två tillfällen per år och stad där Mitt Liv är verksamma. Varje träff bjuder på olika teman kopplat till mångfald. Alla som är partner till Mitt Liv deltar utan kostnad.

Till kommande Mångfaldsnätverket är också kommunikatörerna i era organisationer välkomna.
Temat är;  Varför är kommunikation viktigt för mångfalds- och inkluderingsarbetet?

Mångfaldsnätverken i höst:

17 oktober — Stockholm  
24 oktober — Göteborg 
10 november — Malmö
24 november — Norrköping


För frågor, intresse och anmälan kontakta Karin Bristedt, karin.bristedt@mittliv.com.
---

Axplock ur workshoppar, föreläsningar och seminarier

UF

Föreläsning hos Ung Företagsamhet

Hur får man fler unga att vilja bli entreprenörer? Mitt Livs grundare och VD Sofia Appelgren träffade den 8 september alla fantastiska lärare hos Ung Företagsamhet Göteborg på deras kick-off och delade med sig av sina erfarenheter. Genom att se varje unik ungdoms potential och möta deras idéer med support kan idéer bli till verklighet. Stort tack till Ung Företagsamhet Göteborg för att vi fick komma.

Läs mer på Ung Företagsamhet Göteborg sida.
 
Stangastaden

Konferenssafari hos AB Stångåstaden

Den 8 september passade AB Stångåstaden att kalla all personal till stormöte i Linköping. Detta för en intern lansering av sin mångfaldsstrategi som Mitt Liv hjälpt till att ta fram.  

Under dagen fick personalen lyssna på inspirations föreläsare Colin Moon –  en intro till kulturella skillnader. Personalen fick möjlighet att gå runt på en safarirunda till olika rum med olika teman kopplat till mångfald ex. affärsnytta med mångfald, normer, mentala hinder m.m.
Sida

Workshop hos SIDA

Den 12 september höll  Mitt Liv i ett rekryteringscase för SIDA, partner- och innovationavdelningens medarbetare, där de fick analysera hur de idag gör sin behovsanalys, skriver annonstext samt vilka rekryteringskanaler man använder i syfte att tänka nytt, utmana och bredda urvalet i rekryteringsprocessen. De fick också arbeta med urvalsprocess samt intervjuträning. Deltagarna upplevde att det var konkret, nytänkande och gav energi inför det kommande arbetet.
Volvo Cars

Utbildning hos Volvo Cars Engine i Skövde

Den 21 september hölls modul tre i  Mitt Livs ledarutvecklingsprogram med inriktningen mångfald och inkludering.Tema för dagen var inkluderande ledarskap för cirka 25 ledare på Volvo Cars Engine i Skövde som går programmet. 
---

Nytt från Mitt Liv

Laras_Piniji

Ny medarbetare: Laras Piniji

Hjärtligt välkommen Laras Piniji, som ska arbeta som adeptansvarig/kommunikatör för Mitt Liv i Stockholm.

Laras är utbildad kommunikatör från University of Indonesia. Hon kommer senast från Global Action Plan International och älskar att läsa allt av författaren Roald Dahl. Läs mer
Khaali_Mohamud

Ny medarbetare: Khaali Mohamed

Hjärtligt välkommen Khaali Mohamed, som ska arbeta med ekonomi och administration i Mitt Liv i Göteborg.

Khaali är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat som lärare och behandlingspedagog. Hon älskar att vara i naturen och ogillar orättvisor. Läs mer​
instagram

Mitt Liv på Instagram

Nu kan du följa oss också på Instagram på @mittlivschans eller gå direkt till https://www.instagram.com/mittlivschans/
---

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning och vidgade kontaktnät vill vi öppna dörrar för personer med utländsk bakgrund.
Mitt Liv arbetar också med företag och organisationer som aktivt vill arbeta med mångfaldsfrågor. Vi gör skillnad på riktigt.