Mynewsdesk ikon
 

Nyheter

Aktuella nyheter från Mitt Liv
Teckensnitts storlek: +

Bernarda Rupcic - Adept 2015/2016

Bernarda Rupcic - Adept 2015/2016

Bernarda Rupcic, tidigare adept i mentorprogrammet Mitt Livs Chans i Göteborg, berättar vad programmet betytt för henne. 

 
Vad har Mitt Livs Chans betytt för dig?

Genom Mitt Livs Chans fick jag en chans och möjlighet att träffa underbara experter som delade med sig av sina kunskaper, erfarenheter, engagemang och energi med oss adepter. De gav oss bra tips och stöd för att lyckas på arbetsmarknaden.

Det var också en chans att kunna se vad jag behöver för att hitta ett jobb och att fungera bra i samhället samt förstå kultur och struktur. Det var en chans att utveckla viktiga nätverk med värdefulla människor.

En stor utmaning för mig i början av programmet var att träna svenska, skapa CV och personligt brev. Men tack vare programmet kunde jag utveckla detta och lyckades få några intervjuer under tiden. Efter Mitt Livs Chans blev jag antagen på Korta vägen för utländska redovisningsekonomer. Jag hoppas därmed att komma närmare mitt drömjobb. Just nu praktiserar jag på Mölnlycke Health Care.

Vilka råd skulle du ge till andra adepter?

Det är bara att följa mentorprogrammet Mitt Livs Chans. Det är bra strukturerat och innehåller all information och stöd du behöver för att komma igång. Programmet hjälper dig också bättre att förstå din situation och dina möjligheter.

Ta också hjälp av din mentor. Min mentor Fredrik Walfridsson, Senior risk analyst på Andra AP-fonden, är den vänliga person jag kunde fråga om jag undrade något, behövde en förklaring eller något objektivt råd. Det är också han som pekade ut några bra utvecklingsmöjligheter utifrån min situation. 

 

 

Alexander Piatidis - mentor från Nordea
Mitt Livs grundare Sofia - Årets sociala entrepren...

Google translate

Swedish Arabic Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Irish Italian Latvian Lithuanian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Turkish Ukrainian Vietnamese

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.