Mynewsdesk ikon
 

Nyheter

Aktuella nyheter från Mitt Liv
Teckensnitts storlek: +

Mitt Livs grundare Sofia - Årets sociala entreprenör 2016

Mitt Livs grundare Sofia - Årets sociala entreprenör 2016

Sofia Appelgren, grundare och VD för Mitt Liv, utsågs den 18 oktober till Årets sociala entreprenör i Sverige. Det skedde vid Mittuniversitetets årliga konferens för socialt företagande och samhällsentreprenörskap. Sofia Appelgren får priset för sitt arbete med att öppna vägar in på arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund.

 

Den 18-19 oktober arrangerar Mittuniversitetet den årligt återkommande konferensen i Östersund om socialt entreprenörskap och samhällsentreprenörskap - Entreprenörskapsdagarna. Konferensen lyfter bland annat fram exempel på ett ökande intresse för att driva företag med samhälleliga och sociala målsättningar.

Under Entreprenörskapsdagarna delas priset ”Årets sociala entreprenör i Sverige” ut. I år utsågs Sofia Appelgren och företaget Mitt Liv AB med verksamhet i bland annat Göteborg, Stockholm, Norrköping och Malmö. 

Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning, rekrytering och vidgade kontaktnät vill de öppna dörrar in på svensk arbetsmarknad för personer med utländsk bakgrund.

— Mitt Liv har på kort tid byggt upp en stor och innovativ verksamhet och visar genom sitt nyskapande arbete på ett mycket bra sätt hur en social innovation kan bidra till en ökad inkludering i samhället, säger Yvonne von Friedrichs, professor vid Mittuniversitetet och jurymedlem.

— Det är fantastiskt att så många tror på det vi på Mitt Liv brinner för, mångfald och inkludering. Vi är stolta över att ha skapat en verksamhet som förändrar individers liv till det bättre. Dels för våra adepter men också alla mentorer hos våra samarbetspartner. Tillsammans kan vi arbeta för ett mer inkluderande Sverige, där alla ska ha en plats och få möjligheten att bidra. Tillsammans bygger vi det Sverige vi vill se för framtida generationer, säger Sofia Appelgren, grundare och VD i Mitt Liv AB.

Bernarda Rupcic - Adept 2015/2016
Ny samarbetspartner: Tekniska verken

Google translate

Swedish Arabic Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Irish Italian Latvian Lithuanian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Turkish Ukrainian Vietnamese

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.