Mynewsdesk ikon
 

Nyheter

Aktuella nyheter från Mitt Liv
Teckensnitts storlek: +

Stångåstadens handbok för inkluderande kommunikation

Stångåstadens handbok för inkluderande kommunikation

Marie Aktö marknadschef på Stångåstaden berättar om syftet med att ta fram en handbok om inkluderande kommunikation och marknadsföring.

Varför har ni valt att ta fram en handbok i inkluderande kommunikation?

Vi har arbetat med att öka tillgängligheten i vår kommunikation sedan några år. Vi har bland annat anlitat experter för att göra expertgranskningar. Vi har gjort användartester med personer som har funktionsnedsättning och arrangerat utbildningar för oss och våra byråer.

Till slut insåg vi att vi behöver konkreta checklistor för att kunna arbeta på ett bättre och mer effektivt sätt. Då blir det även lättare att sprida arbetssättet internt, samt introducera det för nya medarbetare både hos oss och våra leverantörer.

Vad var roligt respektive utmanande med att ta fram denna handbok?

Det var mycket utvecklande att få ta del av kunskapen från Emil Åkerö - RFSL Linköping, Hampus Sethfors - Analytiker på Funka, fotograf Johanna Åkerberg Kassel, Manne Didehvar - Generalsekreterare/VD Sveriges HR-Förening, Moa Nenzén - KAPI AB och Seher Yilmaz - Rättviseförmedlingen. 

Det var överväldigande och roligt att få in över 200 ansökningar från personer som ville vara modeller i handboken och vår kommunikation.  Och det var utmanande att välja ut 23 av dem för fotografering. Helst hade vi velat fotografera alla.


Vem ska använda boken och hur kommer ni arbeta med den?

Alla medarbetare inom Stångåstaden och våra dotterbolag ska använda handboken. Vi kommer att använda den som en vägvisare i vårt arbete med intern och extern kommunikation. Sedan kommer även våra leverantörer inom kommunikation och marknadsföring att använda den, exempelvis reklambyråer och fotografer.

Handboken innehåller bland annat övergripande information, checklistor för ex. text, bild, film, webb m.m. och en ordlista som bilaga.

Har du något bra tips till våra övriga partner om de vill göra något liknande?

Ta hjälp av kloka experter och stäm av arbetet internt samt externt under tiden checklistorna växer fram.

Mer om handboken kan du läsa på Stångåstadens hemsida. Läs mer

 

 

”Så funkar det” – en träff om privatekonomi för M...
Mångfald och inkludering kräver lyhörda ledare

Google translate

Swedish Arabic Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Irish Italian Latvian Lithuanian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Turkish Ukrainian Vietnamese

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.