Mynewsdesk ikon
 

Nyheter

Aktuella nyheter från Mitt Liv
Teckensnitts storlek: +

Utveckling sker genom delaktighet och inkludering

Utveckling sker genom delaktighet och inkludering

Vi lever i en tid och omvärld som kräver något alldeles extra. Globalisering, digitalisering, miljöpåverkan, migration och ledare som svarar på komplexa frågor med enkla lösningar.

En tid jag tror vi kommer att blicka tillbaka på och se på som ett vägskäl i historien. Ett vägskäl där vi gjorde medvetna val om vilket samhälle vi ville vara med och bygga. Ett vägskäl där vi valde att bestämma oss för vilka värderingar som skulle driva vårt lands och våra organisationers utveckling framåt. Ett vägskäl där det var avgörande vilka som tog på sig ledartröjan. Mitt Liv har fattat detta medvetna beslut sedan många år. Vi tror utveckling sker genom delaktighet och inkludering. 

 

Utveckling sker genom delaktighet och inkludering
Mitt Liv har fattat detta medvetna beslut sedan många år. Vi tror utveckling sker genom delaktighet och inkludering. Genom vårt arbete vill vi vara med och bygga ett land där människor med olika erfarenheter, styrkor och perspektiv ses som en resurs. En resurs som kan möta den komplexa omvärld vi ser växa fram. 

Vi vill bidra till ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Inte i tjusiga ord, utan i praktiken. På riktigt. 

Då gäller det att leva som vi lär. För hur skulle vi annars, med trovärdighet och på djupet, kunna driva den samhällsförändringen vi vill se? 

Mitt Liv som "Best Practice"
För att förstå vår omvärld behöver den speglas i vår egen verksamhet. Jag vill att andra ska se Mitt Liv lite som "Best Practice". Vara nyfikna på och se hur vi leder, faciliterar, rekryterar, motiverar och strukturerar vårt arbete baserat på våra värderingar. Se hur det hjälper oss att nå våra mål och på vägen bidra till innovation inom vårt område. Det är inte gjort i en handvändning. Men med självreflektion, feedback, en stark kultur, högt i tak, individens eget ansvar och hårt arbete upplever jag att vi lyckas. 

Att leda mångfald
Resan för oss på Mitt Liv har bara börjat. Det är inte alltid lätt att leda en organisation där individer i grunden är så olika som vi faktiskt är på Mitt Liv. Vi är över 20 medarbetare som har en bakgrund eller kommer ifrån över tio olika länder. Vårt team har kompetens från olika branscher och besitter sammantaget en rad olika kunskaper och erfarenheter. Häftigt! 

Jag är fast övertygad om att det är genom våra unikiteter och olikheter som framtida succéer skapas. Alternativet vore alltför ostimulerande. 

Lärdomar om mångfaldiga team 
När vi använder teamet klokt och på riktigt drar nytta av den mångfald vi har internt, ser vi direkt att vi tar nya kliv framåt. Men det behövs en tydlig vision, klara mål, att vi arbetar, leder och coachar förståndigt och vet när vi ska göra vad. Dessa lärdomar om mångfaldiga team hoppas vi också ska vara till nytta för våra nuvarande och kommande uppdragsgivare. Lärdomar om de utmaningar det ibland innebär men också den enorma potential som dessa team verkligen besitter.


//Sofia

 

 

Ann Hoang - nyutexaminerad byggingenjör
Välkommen till Mitt Livs HR-träffar 2017!

Google translate

Swedish Arabic Belarusian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Dutch English Estonian Finnish French Georgian German Greek Hungarian Irish Italian Latvian Lithuanian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Turkish Ukrainian Vietnamese

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.