fbpx
Cecilia Öhrner

SMHI om mångfaldsarbetet: ”Att inte ha för rigida ramar och vara lyhörda för organisationen har varit en framgångsfaktor för oss”

HR-Mitt-Liv Anders Magnestrand (SMHI), Claire Karlsson (Mitt Liv) och Elin RIng (SMHI).

För tre år sedan fick HR-specialisterna Elin Ring och Anders Magnestrand i uppdrag att förankra ett arbete kring HBTQ-frågor på SMHI. Efter mycket tanke och diskussioner om hur de skulle arbeta med frågan landade de till slut i att utvidga uppdraget till mångfald och inkludering i stort, med HBTQ som tema. När ambitionen började ta form ingick SMHI ett partnerskap med Mitt Liv. Samarbetet blev startskottet på en satsning som fick namnet ”Lika Olika”, vars fokus har varit mångfald, inkludering och lika förutsättningar på arbetsplatsen.

Continue reading
  645 Hits
Cecilia Öhrner

Flera bolag ansluter till Mitt Livs VD-nätverk - ska kraftsamla för en mer inkluderande arbetsmarknad

vd-ntverk

Mitt Liv samlar nu under ledning av grundaren Sofia Appelgren ihop en rad starka profiler i VD-Sverige och startar ett VD-nätverk för ökad mångfald och inkludering på arbetsmarknaden (CEOs for Diversity & Inclusion). Nätverket ska tillsammans identifiera möjligheterna till att arbeta mer målinriktat och strategiskt med mångfalds- och inkluderingsfrågorna – och på så sätt bidra till ett mer konkurrenskraftigt Sverige som tar vara på den kompetens som finns på arbetsmarknaden. VD för Deloitte Sweden, Hemköp & Tempo, Dustin Group och Nobina AB är några av dem som hittills har anslutit sig och ska arbeta tillsammans i frågorna.

Continue reading
  1367 Hits
Cecilia Öhrner

Lunchwebinar i Skåne | Mångfald - en utmaning och tusen möjligheter

Skne-2

Tycker du som vi – att genom att värdesätta mångfald och skapa inkluderande arbetsplatser kan vi stärka Skånes konkurrenskraft? Den 16 juni bjuder Mitt Liv in till ett andra webinar i vår samtalsserie "Mångfald - en utmaning och tusen möjligheter".

Continue reading
  579 Hits
Cecilia Öhrner

Välkommen till digitalt mångfaldsfika – varje onsdag i maj!

cup-coffee-with-drawn-heart

[Scroll down  for English version] I och med den Europeiska Mångfaldsmånaden vill vi på Mitt Liv bidra med en plattform i vårt nätverk för dialog och utbyte av kunskap, tankar och erfarenheter kring mångfalds- och inkluderingsfrågor på arbetsplatsen. I dessa tider är det svårt att ses fysiskt, men desto enklare att ta en kaffe online med människor man kanske annars inte skulle fått tillfälle att prata med! Varje onsdag i maj kommer vi därför att erbjuda digitalt mångfaldsfika – en bättre paus, helt enkelt.

Continue reading
  737 Hits
Cecilia Öhrner

Rekryteringsföretaget SJR: ”Det handlar om att göra och inte bara prata”

sjr Rebecca Dellborg & Hanna Niklasson, SJR

SJR är ett av Sveriges ledande bolag inom rekrytering och konsultlösningar som erbjuder specialistkompetens inom yrkeskategorierna finance, HR, supply chain och IT. Vi har pratat med Rebecca Dellborg, regionchef i väst på SJR och Hanna Niklasson, som är chef för konsultverksamheten. De har båda ett stort engagemang i bolagets mångfalds- och inkluderingsarbete och har varit med sedan samarbetet med Mitt Liv sjösattes 2014.

Continue reading
  947 Hits
Cecilia Öhrner

Webinar med Mitt Liv: Att mäta mångfald och inkludering

webinar-mta

Den 28 april bjuder Mitt Liv Konsulting in till ett interaktivt webinar som handlar om att mäta mångfald och inkludering i organisationen - en högaktuell fråga som även diskuteras och debatteras mycket i media.

Continue reading
  697 Hits
Cecilia Öhrner

Webinar: Om att vara mentor i Mitt Livs Chans

webinar-mentor_20210409-091836_1

Ansökan till nästa programstart den 13-17 september 2021 är nu öppen för mentorer, och sista ansökningsdag är den 13 juni! Funderar du på att engagera dig som mentor i Mitt Livs Chans men vill veta mer om vad det innebär? Under våren bjuder vi in till ett antal webinar på svenska eller engelska där vi under 30 minuter presenterar mentorprogrammet och svarar på frågor. Alla webinar hålls i Teams. Under cirka 30 minuter kommer vi att presentera programmet och berätta mer om mentorskapet, efter det kan du välja om du vill stanna kvar för en frågestund.

Continue reading
  615 Hits
Cecilia Öhrner

Mitt Livs Effektrapport 2020: 36% av våra adepter fick jobb eller praktik - arbetslösheten för utrikes födda akademiker ökade med 28%

RAPPORT

Mitt Liv släpper idag sin årliga effektrapport som presenterar vilken inverkan vårt arbete har haft under det gångna verksamhetsåret. Samtidigt som arbetslösheten bland utrikes födda akademiker har ökat med 28% från 2019 till 2020, har 36% av Mitt Livs adepter i mentorprogrammet fått jobb eller praktik efter programmet. Resultaten från årets mätning visar också att våra partnersamarbeten gör en beständig skillnad på arbetsplatserna, där till exempel 79% av våra partners anger att graden av inkludering ökat under samarbetet med Mitt Liv. 

Continue reading
  1046 Hits
Cecilia Öhrner

Webinar: Learn about Mitt Livs Chans mentoring program

webinar-mentee

Applications are now open for the program starting this fall (September 13-17th), and the application deadline is June 13th! Do you have foreign background and a post-secondary education, and are missing a job in Sweden within your field of competence? Are you considering applying to Mitt Livs Chans, but want to know more about what it's about?

During the spring we invite you to several webinars in Swedish and English, where you will get to meet us and learn more about the program, content and mentorship - and to ask questions. 

Continue reading
  577 Hits
Cecilia Öhrner

Dahl Agenturer ny samarbetspartner till Mitt Liv: ”Vill vara en förebild och inspirera andra arbetsgivare”

LINDA-linkedi_20210122-080510_1 Linda Dahl

Dahl Agenturer drivs idag av syskonen Linda och Alexander Dahl samt ett team på 10 personer med kontor och showroom i Stockholm. Under den gångna hösten provade Linda på att vara mentor i Mitt Livs Chans och under december blev det klart att Dahl Agenturer fördjupar samarbetet och blir ny samarbetspartner till Mitt Liv. Samarbetet innebär att de kommer engagera sina medarbetare att delta som mentorer i Mitt Livs Chans, samt att de framöver kommer att ta del av Mitt Livs strategiska rådgivning, föreläsningar, workshops och nätverksträffar. – Jag fick höra om hur Mitt Liv jobbar med mångfald och inkludering på en nätverksmiddag och jag tyckte att ni verkar arbeta på ett sätt där vi kan hitta en långsiktig partner i frågorna, berättar Linda Dahl.

Continue reading
  1371 Hits
Cecilia Öhrner

DanAds väljer Mitt Liv som samarbetspartner då de tar arbetet med en inkluderande arbetsplats till nästa nivå

Istvan-Beres-DanAds Istvan Beres, medgrundare & VD på DanAds

Vi kan med glädje presentera och välkomna ett av våra senaste tillskott i Mitt Livs partnernätverk - DanAds. DanAds är ett teknikbolag som hjälper företag världen över att sälja digitala annonser genom så kallad ”self-service advertising” - en automatisering av annonshantering och försäljning via självbetjäning. I början av året kommer DanAds att kicka igång samarbetet genom att flera av medarbetarna engagerar sig som mentorer i mentorprogrammet Mitt Livs Chans.

Continue reading
  1641 Hits
Cecilia Öhrner

Mitt Liv stärker upp med regionchef i Skåne och ny affärsutvecklare

Edita-Kristofer

Mitt Liv kan stolt meddela att vi under december har stärkt upp vårt team med två nya kollegor. Edita Kovacevic har gått in i rollen som regionchef i Skåne och Kristofer Eklundh axlar en ny roll som affärsutvecklare. - Jag är otroligt glad över att Edita och Kristofer valt att bli en del av vårt fantastiska team. De kommer båda två att bidra till att vi kan växla upp vårt arbete och nå ut till ännu fler organisationer som ser inkludering och mångfald som en verksamhetskritisk fråga och som behöver verktyg för att gå till handling, säger Lenka Prokopec Karlberg, VD för Mitt Liv.

Continue reading
  1609 Hits
Cecilia Öhrner

Nätverksträff med Vinge: Den digitala arbetsplatsen – vilka nya risker för diskriminering för den med sig?

ntverkstrff-vinge

Coronakrisen har ställt höga, nästan orimliga, krav på såväl arbetsgivare som anställda. För många blev frågan om att ställa om till den digitala arbetsplatsen snabbt en viktig utmaning att lösa. Mycket som vi trodde var omöjligt i mars 2020 är numera vardag, men vad blir effekterna? 

Continue reading
  1728 Hits
Cecilia Öhrner

Event: Mitt Livs Möte 2020

mitt-livs-mte

Mitt Liv bjuder in dig till en kväll där internationella talanger från Mitt Livs Chans och Mitt Livs samarbetspartners möts för att utbyta erfarenheter, kunskap och insikter med varandra. Målet för kvällen är att ge alla deltagare energi och inspiration att fortsätta leda förändring mot en mer inkluderande arbetsmarknad – genom att lyssna på och lära oss av varandra, och genom att nätverka.

Continue reading
  1710 Hits
Cecilia Öhrner

Mitt Liv selected by IKEA Social Entrepreneurship and Ashoka to participate in their Dela Programme

IKEA_PeterList Peter List, global head of Equality, Diversity & Inclusion at INGKA

Mitt Liv is proud to announce its participation in the Dela Programme, co-created by Ashoka and IKEA Social Entrepreneurship. Supporting selected social entrepreneurs from around the world in their effort to scale up their operations in the most efficient way, the programme has paired Mitt Liv with representatives from Ashokas global network of partners and fellows that will help Mitt Liv make an even bigger impact on the Swedish labour market.

Continue reading
  1100 Hits
Cecilia Öhrner

Webinar: Vill du bli adept i Mitt Livs Chans och få stöttning i jobbsökandet?

webinar-om-mitt-livs-chans

Funderar du på att söka till Mitt Livs Chans mentorprogram till våren men vill veta mer om hur programmet går till? Under oktober och november bjuder vi in till ett antal webinars där vi under 30 minuter berättar mer om Mitt Livs Chans och du får chans att ställa frågor. Observera att du måste anmäla/registrera dig för att delta - en direktlänk till webinariet skickas till dig via e-post dagen innan.

Continue reading
  2123 Hits
Cecilia Öhrner

Webinar: Bli mentor i Mitt Livs Chans och bidra till integration på arbetsmarknaden

webinar-om-mitt-livs-chans2

Funderar du på att bli mentor i Mitt Livs Chans mentorprogram men vill veta mer om hur programmet går till? Under november bjuder vi in till ett antal webinars där vi under 30 minuter berättar mer om programmet och mentorskapet. Observera att du måste anmäla/registrera dig för att delta - en direktlänk till webinariet skickas till dig via e-post dagen innan.

Continue reading
  959 Hits
Cecilia Öhrner

Möt Eliza Kücükaslan - ny styrelseordförande i Mitt Liv

Eliza-IMG_7833- Eliza Kücükaslan

Vi vill passa på att presentera Eliza Kücükaslan, ansvarig för mångfald och inkludering på Axel Johnson, som i april utsågs till ny styrelseordförande i Mitt Liv AB (svb).

Continue reading
  2745 Hits
Cecilia Öhrner

Lynk & Co ny samarbetspartner till Mitt Liv

Alain_alt1_Lynkco_0603-HighresJPEG Alain Visser, CEO Lynk & Co

Det globala mobilitetsvarumärket Lynk & Co har under juni valt att ingå samarbete med Mitt Liv. Målet med samarbetet är att skapa en långsiktig och hållbar arbetsmetod för mångfald och inkludering både på en strategisk och operativ nivå inom Lynk & Co.

Continue reading
  1801 Hits
Cecilia Öhrner

Därför ville Malin engagera sig som mentor i Mitt Livs Chans

Malin-intervj_20200609-170925_1

Vi ställde tre frågor till vår tidigare mentor Malin Hardegård Nyberg, som deltog i Mitt Livs Chans mentorprogram under hösten 2019. Malin arbetade då som Director Communication på SKF Sverige AB, som också är samarbetspartner till Mitt Liv. Så här svarade Malin på våra frågor om vad mentorskapet betyder för henne!

Continue reading
  1412 Hits

Google translate

svarbebgzh-CNhrcsnlenetfifrkadeelhugaitlvltplrosrskslesswtrukvi

Den här hemsidan använder sig av kakor (Cookies) för att ge dig en bättre upplevelse.