fbpx News & Stories - Mitt Liv

News & Stories

Our latest news, press releases & stories

Take part of our latest news, press releases and stories! Further down you can also find resources for download - our logo, graphic manual and press images.

News

Replik på DN Debatt: ”Sänkta löner löser inte arbetslösheten för utlandsfödda”

15 Oct 2021

I en debattartikel i Dagens Nyheter den 13 oktober skrev forskarna Nora Sánchez Gassen, Rolf Elmér och Per Skedinger som en av fem åtgärder att sänkta löner för lågkvalificerade jobb skulle underlätta integrationen av utrikesfödda. Mitt Liv med flera vill i en replik till denna artikel lyfta en viktig aktör som ofta glöms bort i diskussioner om lösningar på arbetslösheten bland utrikesfödda, nämligen arbetsgivarna. Inkluderande arbetsgivare är en förutsättning för en lyckad arbetsmarknadsintegration.

Vår nya kollega - Magdalena Nour

07 Oct 2021

Vi är oerhört glada och stolta över att få presentera vårt nya tillskott till teamet, Magdalena Nour, som kommer att axla rollen som mångfalds- och inkluderingsstrateg på Mitt Liv.

Styrelsens roll i mångfalds- och inkluderingsarbetet blir allt viktigare – varför?

27 Sep 2021

När jag beskrev Mitt Liv och vårt arbete för många år sedan beskrev jag oss oftasom ”den tredje kraften” som dels skulle skapa en mindre klyfta mellan det privataoch offentliga, dels verka som den bro som saknades mellan dem som står utanför arbetsmarknaden och de som ska ta emot. Jag tänkte tidigt att den tredje kraften så småningom skulle bli de första och största i Sverige, och det är precis det jag upplever att vi ser nu, då trycket på våra frågor kring mångfald och inkludering (M&I) på arbetsmarknaden aldrig varit större.

Stories

Three-time mentor Sinval: ”Stepping out of our comfort zone, that’s how we grow”

"Life do not come with an instruction manual" - Interview with our previous mentee Girish

Press Material

Press photos
Graphic Manual (pdf)

Press Contacts

Contact Us

Do you have a question, or would you like more information? Please feel free to contact us via the form below, or else contact a member of our team.

I hereby give my consent to Mitt Liv’s storage and processing of my personal data in this form in accordance with Mitt Liv’s privacy policy