Kan du berätta om bakgrunden till att ni valt att samarbeta med Mitt Liv?

- Jag och min bror tycker om att driva vårt företag genom att bygga nätverk och knyta samman människor – att vara en samlingspunkt i vår bransch och där ingår att vara medmänniska och ta hand om varandra, och där ingår bland annat att bidra till samhället och släppa in människor i arbetslivet. Vi har tagit emot många praktikanter genom åren och ser till exempel praktik som ett konkret sätt att komma in branschen. Här ser vi att vi kan vara en språngbräda och dörröppnare för exempelvis personer med utländsk bakgrund som behöver stöttning – både genom att bidra med vårt kontaktnät och vår arbetslivserfarenhet.

Vad hoppas ni att uppnå med partnersamarbetet på längre sikt?

- Dels att jobba med vår egen personal och inspirera dem att delta i mentorprogrammet Mitt Livs Chans. Att de kan inspirera varandra och andra kollegor i branschen. Sen hoppas jag att vi kan skapa en kontinuitet i att erbjuda praktikplatser för adepter i programmet som söker jobb inom vår bransch, samt anordna arbetsplatsbesök för de som är intresserade. Genom att aktivt bidra med vår tid och engagemang hoppas vi att bidra med verklig förändring, men också vara en förebild och inspirera andra arbetsgivare.

Du var mentor till två adepter i Mitt Livs mentorprogram redan i höstas, innan ni bestämde er för att bli samarbetspartner. Vad var din upplevelse som mentor?

- Det har varit otroligt kul att få vara delaktig, peppa och ge nya infallsvinklar till någon som behöver stöttning. Det är så viktigt att ha en kontakt direkt från arbetslivet när man söker arbete, speciellt i Sverige där många jobb förmedlas genom kontakter och nätverk. Något jag kommer att förmedla till mina medarbetare när de funderar på att ansöka som mentorer är att alla verkligen kan bidra med något – det handlar om att lyssna och bidra med den arbetslivserfarenhet man har. Man ska inte heller vara rädd för att det tar för mycket tid, då det ger så mycket mer än det tar att hjälpa någon annan!

Om Dahl Agenturer
Med över 40 års erfarenhet i bagaget erbjuder Dahl agenturer en handplockad kollektion av mattor och belysning. Vid det här laget finns en lång lista av referensprojekt inom kontor, hotell, retail, läromiljöer och privata hem. ”Vi ställer upp som den där trygga och rutinerade sparringpartnern som bidrar med inspiration, kunskap och erfarenheter kring produkterna i olika inredningsprojekt.”. Läs mer på www.dahlagenturer.se.