”För att förstå mångfalden i vardagen behöver vi förstå hur vardagen kan se ut från flera olika perspektiv. Kappahl är en omtyckt arbetsplats där alla ska kunna känna tillhörighet och se möjligheterna att göra en spännande karriärresa. Vi ska fortsätta öka vår mångfald och säkerställa att vi har en inkluderande kultur där våra olikheter betraktas som styrkor”, säger Anna Andihn, Kappahls HR- & Kommunikationsdirektör.

Inom ramen för samarbetet kommer Mitt Liv bland annat att stötta organisationen med utbildning och kompetensutveckling inom mångfald och inkludering. Kappahls medarbetare kommer också att ges möjlighet att engagera sig som mentorer och adepter i Mitt Livs Chans, Sveriges största mentorprogram för akademiker med utländsk bakgrund som saknar jobb motsvarande sin kompetens.

Engagemanget i mentorprogrammet blir en konkret insats för att göra skillnad på individnivå - samtidigt som mentorskapet bidrar till en ökad kunskap om utmaningarna på den svenska arbetsmarknaden. Kappahl kommer även att uppmuntra sina medarbetare med utländsk bakgrund, som inte har jobb motsvarande sin kompetens, att delta som adepter i programmet. Detta för att ge dem möjlighet att öka sina förutsättningar till ett jobb som matchar deras utbildning och erfarenhet.

”På Kappahl speglar kunder och medarbetare med utländsk bakgrund samhället i stort. Vi vet att många av dem har perspektiv, kompetens och erfarenhet som skulle ge hela vårt samhälle vinster om den kommer till sin rätt på arbetsmarknaden", tillägger Anna Andihn.

”Jag är otroligt glad att Kappahl har valt att samarbeta med Mitt Liv och att de har tydliga ambitioner med det arbete vi har framför oss. Extra spännande att de kommer erbjuda sina medarbetare med utländsk bakgrund möjlighet att ansöka som adepter i vårt mentorprogram, något jag hoppas kan inspirera fler arbetsgivare. Kappahl kommer att bli ett viktigt tillskott i vårt nätverk av samarbetspartners”, säger Lenka Prokopec Karlberg, VD för Mitt Liv.


Om KappAhl
Kappahl finns till för att hylla mångfalden i vardagen. Vi vill bredda definitionen av mångfald till att inkludera många olika sätt att leva – som ger alla friheten att vara sitt sanna jag, alltid.

Kappahl Group grundades 1953 i Göteborg och är en av Nordens ledande modekedjor med runt 370 Kappahl- och Newbie-butiker samt Shop Online i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen och Storbritannien.

Kappahl-teamet består av 4000 kollegor på 400 arbetsplatser i tio länder med olika bakgrund, ålder, kunskaper och klädstil. Den gemensamma drivkraften är att erbjuda mode som passar livet för många människor och livsstilar. Ett ansvarsfullt mode som känns rätt, för den som bär det och för världen omkring oss. Idag är 70% av sortimentet producerat i mer hållbara material. Målet är att 100% ska vara producerade i mer hållbara material senast år 2025. Mer information på www.kappahl.se