Symposiet riktar sig till beslutsfattare i näringsliv och offentlig sektor, politiker och makthavare, samt till den som behöver nya perspektiv och verktyg för att arbeta med mångfald, inkludering och kompetensförsörjning. Eventet kommer att livestreamas från Världskulturmuseet i Göteborg men även husera ett begränsat antal gäster på plats.

Bland annat kommer Mitt Livs VD-grupp ”CEOs for D&I” (CEOs for Diversity & Inclusion) att presentera hur Sveriges näringsliv ska möta framtidens utmaningar - genom ett nytt bolagsgemensamt handlingsprogram med målsättningar och konkreta förslag på åtgärder för en mer inkluderande arbetsmarknad. I gruppen ingår Simone Margulies (VD Hemköp & Tempo), Jan Berntsson (VD Deloitte Sweden), Jacob Torell (VD Next Step Group), Magnus Rosén (VD Nobina AB), Pernilla Bonde (VD HSB), Robert Dackeskog (VD Duni Group), Therese Bohlin (tidigare VD Prime Weber Shandwick) och Thomas Ekman (VD Dustin Group).

”Sverige och svenska arbetsgivare behöver öppna ögonen för de utmaningar vi står inför och se att arbetet med mångfald och inkludering är avgörande för kompetensförsörjning, affärsvärde och konkurrenskraft. Vi ser att det finns ett stort behov av sammanhang som fokuserar på lösningarna i dessa frågor - därför vill vi själva skapa en plattform där beslutsfattare, politiker och makthavare ska få verktyg, förebilder, nya perspektiv och inspiration att gå från ord till handling. Vi vill att den svenska arbetsmarknaden ska bli världsbäst på inkludering”, säger Sofia Appelgren, initiativtagare och grundare av Mitt Liv.

Fler talare som hittills är klara är Per Utterbäck (Senior Vice President Group Strategy på Volvo Group), Maria Norberg (VD & Grundare av nätverket Teknikkvinnor), Sean George (Portfolio Manager på en av världens största hedgefonder), samt Lenka Prokopec Karlberg (VD på Mitt Liv).

Moderator är Madeleine Opira, grundare av tankesmedjan "A Million Minds".